Hvad er Åben Skole?

Hvad er Åben Skole?

"Åben Skole"-tilbuddet er en del af den seneste skolereform. Tilbuddet er en central del af folkeskolen i dag, og skal bidrage til at åbne elevernes øjne for omverdenen. I den åbne skole tænkes samarbejde med forenings-, kultur- og erhvervslivet ind i den daglige undervisning. På den måde bliver undervisningen rettet mod det omkringliggende lokalsamfund. Det omgivende samfund skal inddrages i skoledagen på en måde, der understøtter elevernes læring og trivsel.

 

Samfund, fællesskab og personlig udvikling

Den åbne skole skal bidrage til, at eleverne får en bedre forståelse af det omgivne samfund samt får en spændende, relevant og fagligt udfordrende skoledag. Åben Skole skal samtidig gerne være med til at spille en vigtig rolle i dannelsen af fællesskaber og styrke børnenes udvikling indenfor forskellige former for fritids- og idrætsinteresser. Den åbne skole skal bidrage til variation i skoledagen og til at differentiere undervisningen, så den imødekommer og udfordrer den enkelte elevs faglige niveau.

 

Hvordan fungerer det?

Under Åben Skole Tilbud finder du alle de forløb, som du som lærer kan tilmelde dig og din klasse. De fleste tilbud er lokale forløb i Herning Kommune. Du skal selv rette henvendelse til den pågældende aktør, som er kontaktpersonen og aftale nærmere omkring tid og dato. Der er mulighed for at booke bustransport i forbindelse med jeres Åben Skole besøg, det kan du læse nærmere om under Muligheder for gratis bustransport.

 

Har du en interessant virksomhed eller er du en del af en spændende forening?

Vi er altid på udkig efter gode tilbud til kommunens elever. Så er du frivillig i en forening eller ansat i en virksomhed - og vil du gerne lave et tilbud til en skole, så kontakt os på mail eller telefon. 

 

Se vores udvalg af tilbud ved at klikke her

Læs mere på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside her

Kibæk Skole på besøg hos Danfloor i Kibæk

Kontaktperson

Elo Christensen
Kultur- og idrætsplaymaker 


Mobil: 2928 8197
Send e-mail til Elo

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Kontaktperson

Lone Thomassen
Erhvervsplaymaker 


Mobil: 2232 8299
Send en e-mail til Lone

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.